фото: pixabay.comВъпреки предизвиканото от пандемията от COVID-19 свиване на глобалния автомобилен

...
фото: pixabay.comВъпреки предизвиканото от пандемията от COVID-19 свиване на глобалния автомобилен
Коментари Харесай

Експериментът на Ердоган: Турция започва производство на електромобили

фото: pixabay.com

Въпреки провокираното от пандемията от COVID-19 стесняване на световния авто пазар, президентът на Турция възнамерява да стартира серийно произвеждане на електрически автомобили.

Реджеп Тайип Ердоган от дълго време мечтае за основаването на народен авто бранд. В миг, когато задграничните автомобилни концерни, които имат предприятия на територията на Турция, страдат от внезапно пониженото търсене поради пандемията от ковид, Ердоган не има намерение да се отхвърля от проектите си.

На 18 юли в провинция Бурса се състоя гала по полагане на основите на първия турски авто цех за произвеждане на електрически автомобили. Производството им е поверено на консорциума TOGG, основан през 2018 година с присъединяване на пет турски компании.

Очаква се строителството на завода да завърши в границите на 18 месеца, а първият сериен електрически автомобил – кросоувър SUV C, да слезе от конвейера до края на 2022 година.

Целта е производството на 1 милион електрическия автомобил за 15 години.

 

 

Канал 3

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР